Modelovereenkomst vervangt VAR

ButtonVolledige webstie

 

 

De Tweede Kamer is akkoord gegaan met het plan om de huidige Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) te vervangevarn door een systeem van modelovereenkomsten. De eerste kamer moet nog akkoord gaan waardoor er een einde komt aan de VAR en er vanaf 1 januari 2016 gewerkt wordt met modelovereenkomsten.

Modelovereenkomst
In plaats van de VAR kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers ( bijvoorbeeld zzp’ers) straks werken met een vooraf door de Belastingdienst beoordeelde overeenkomst. De Belastingdienst is al begonnen met het maken van een ruime keuze aan modelovereenkomsten. U kunt ook zelf een overeenkomst voorleggen aan de Belastingdienst.

Als er straks daadwerkelijk wordt gewerkt volgens een modelovereenkomst hebben opdrachtgever en opdrachtnemer straks beiden de zekerheid dat geen sprake is van een dienstbetrekking en er geen loonheffingen hoeven te worden ingehouden en afgedragen

Zowel opdrachtgever als opdrachtnemer zijn beiden volledig verantwoordelijk voor de uitvoering volgens alle elementen van de modelovereenkomst waarmee wordt gewerkt. Komen de afspraken op papier niet overeen met de daadwerkelijke manier waarop wordt gewerkt, dan kan dit gevolgen hebben.

ButtonVolledige webstie

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*