Kerstpakket, belast of onbelast in de werkkostenregeling?

ButtonVolledige webstie

 

 

In deze tijd krijgen veel werknemers van hun werkgever een kerstpakket. Hoe zit dat eigenlijk? Mag dat nog onbelast? In 2015 valt het kerstpakket onder de werkkostenregeling. Hoe pakt dat uit?

 

Hoofdregel

Hoofdregel is dat er over de waarde van het kerstpakket loonbelasting moet worden ingehouden bij de werknemer. Erg leuk komt dat echter niet over als je over het ontvangen pakket loonbelasting moet betalen.

 

Werkkostenregeling

Veel werkgevers kiezen er daarom voor de werkkostenregeling toe te passen. Het kerstpakket moet dan vooraf worden door de werkgever aangewezen worden als bestanddeel waarover eindheffing berekend zal worden. Als dat eenmaal gedaan is, kan het kerstpakket ondergebracht worden in de vrije ruimte en onbelast aan de werknemer worden verstrekt. De vrije ruimte is dit jaar echter max 1,2% van de totale kerstpakketloonsom(fiscaal). Dus ook andere verstrekkingen kunnen daar onder vallen.

Pas op de adder onder het gras

Let echter op de volgende adder onder het gras werkgevers ! Overschrijding van de 1,2 % leidt tot een eindheffing van maar liefst 80% ten laste van de werkgever. Zo gaat een kerstpakket ter waarde van € 60 al gauw € 108 kosten ! In dit voorbeeld krijgt de fiscus zo maar een kerstcadeautje van € 48 per kerstpakket in de schoot geworpen. Oppassen dus!

 

ButtonVolledige webstie

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*