Jaarrekening verplicht in SBR (Standard Business Reporting)

 

Vanaf boekjaar 2017 moeten middelgrote ondernemingen hun jaarrekening in SBR opstellen. De SBR-jaarrekening vervangt de publicatiejaarrekening. Door deze verplichtstelling is het niet langer toegestaan de jaarrekening van middelgrote vennootschapen te publiceren middels een papieren versie of in andere digitale vormen. Voor kleine vennootschappen was er al de verplichting tot publicatie in SBR vanaf boekjaar 2016.

Bedrijven in Nederland moeten jaarlijks veel verplichte (financiële) rapportages aanleveren aan verschillende partijen, waaronder banken en overheden. Dat kost tijd, geld en energie. Het eenmalig inrichten van de bedrijfsadministratie volgens SBR zorgt voor efficiënt hergebruik van gegevens. Met Standard Business Reporting wordt rapporteren beter, sneller en eenvoudiger.

 

 

Uw SBR-jaarrekening efficiënt opstellen

SBR-jaarrekening opstellen

BFA Belasting- en administratieconsulenten / Digitale Schoenendoos kan voor u de SBR-jaarrekening opstellen. U kunt ervoor kiezen om de jaarrekening zelf op te stellen en ons de definitieve versie te laten omzetten naar een SBR-jaarrekening. Of wij stellen voor U efficiënt van zowel de “normale“ jaarrekening als uw SBR-jaarrekening.

De SBR-jaarrekening kunnen wij vervolgens voor uploaden naar de Kamer van Koophandel of andere afnemers (Banken, CBS etc)

Hoe kunnen wij u ondersteunen?SBR opstellen

Bij het opstellen van een SBR-jaarrekening kunnen wij u op de volgende manieren ondersteunen:

1. U stelt de jaarrekening op zoals u dat gewend bent (bijvoorbeeld in Word of Excel). Wij ontvangen van u de definitieve versie en stellen op basis daarvan de SBR-jaarrekening op. Hiervoor hanteren wij een vooraf met u overeen te komen vaste prijs

2. Wij stellen zowel de jaarrekening als de SBR-jaarrekening voor u op. Aangezien dit maatwerk is, spreken wij graag de condities met u door. Hiervoor berekenen wij graag vooraf een vaste prijs voor U.

Samenstelling SBR jaarrekening

In de SBR-jaarrekening nemen wij in ieder geval op:
• Technische informatie versie SBR
• Algemene informatie
• Bestuursverslag
• Balans, winst-en-verliesrekening en kasstroomoverzicht
• Cijfermatige en tekstuele toelichtingen
• Waarderingsgrondslagen
• Overige gegevens

Belangstelling? Neem dan contact met ons op via één van de mogelijkheden op onze contact pagina

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*