Actuele boekhouding . Een must voor de zzp’er!

Ik liep tegen een artikel op de website van de Rabobank aan waarin de vraag wordt gesteld en beantwoord of je als zzp’er een boekhouder of administratiekantoor moet inschakelen voor je boekhouding. Wij onderschrijven het door Rabobank genoemde belang van een goede en actuele boekhouding van harte.

Toch hebben wij het idee dat de redactie te veel hinkt op de gedachte van de wat ouderwetse achteraf boekhouding met als sluitstuk de btw aangifte en eens per jaar de aangifte inkomstenbelasting.

Bij Digitale Schoenendoos is ons uitgangspunt dat de administratie er voor de ondernemer is. Hij moet dienen als stuurinstrument van de ondernemer. Daarom stellen wij als primaire eis, dat er een actuele boekhouding moet zijn. Alleen op actuele cijfers kan de ondernemer sturen.

Om deze actualiteit efficiënt te kunnen realiseren, maken wij gebruik van geavanceerde online scan&mail- en boekhoudsystemen. De ondernemer scant en mailt de documenten (facturen, contracten etc), die vervolgens door ervaren boekhouders worden geboekt in de online Twinfield boekhouding. Natuurlijk wordt – waar mogelijk – ook gebruik gemaakt van de bankenkoppeling, zodat inzending van de bankmutaties vol automatisch verloopt. Met deze manier van werken is de administratie altijd actueel en kunnen veel kosten worden bespaard. En het belangrijkste: de ondernemer ziet in één oogopslag zijn actuele financiële positie, de openstaande posten debiteuren en crediteuren etc.

Voor eenmanszaken is de jaarrekening niet verplicht. Dus maken we die ook niet. Wél doen we een eindejaarscontrole. Hier worden de cijfers nog eenmaal gecontroleerd en waar nodig bijgestuurd. Deze cijfers vormen dan de basis voor de de aangifte inkomstenbelasting.

Anders dan de Rabobank signaleert, valt bij Digitale Schoenendoos op jaarbasis gezien een geheel aan ons uitbestede administratie vaak goedkoper uit dan een gedeeltelijk uitbestede administratie. Dat komt omdat onze boekhouders al een eerste controle hebben uitgeoefend bij het maken van de boeking, zodat een minder intensieve eindcontrole noodzakelijk is. Als de cijfers door de ondernemer zelf worden ingebracht is een intensievere jaarcontrole meestal nodig.

Meer informatie vindt je op www.digitaleschoenendoos.nl

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*