Het belang van facturen / bonnen

ButtonVolledige webstie

 

 

Geen factuur, geen aftrek van btw

Regelmatig attenderen wij onze klanten er op dat het belangrijk is er voor te zorgen, dat er altijd correcte inkoop- en kosten facturen en bonnen kunnen worden overlegd aan de Belastingdienst bij een eventuele controle. Tegenwoordig komen wij vaak tegen dat – vooral bij internet aankopen – geen factuur wordt verstrekt door de leverancier. Vaak wordt volstaan  met een orderformulier o.i.d. In ieder geval met een document dat geen factuur is.

Hoe groot het belang is van goede facturen ondervond onlangs een taxichauffeur- zelfstandig ondernemer. Deze chauffeur claimde aftrek van voorbelasting zonder overal bescheiden, zoals facturen en/of bonnen, van te kunnen overleggen, welke aftrek door de inspecteur werd geweigerd. Het Hof-Arnhem-Leeuwarden had er weinig problemen mee. Omdat de chauffeur geen facturen had overgelegd, had hij niet aangetoond dat de voorbelasting aan hem in rekening was gebracht en door hem werd betaald. Daarom kreeg de chauffeur geen aftrek van voorbelasting en mocht hij zijn naheffingsaanslag over maken naar de Belastingdienst.

De chauffeur kwam dus van een koude kermis thuis, waarmee maar weer eens is aangetoond hoe belangrijk het is de facturatie, zowel, inkomend als uitgaand, goed op orde te hebben. Download daarom ook alle facturen die online worden aangeboden. Onze klanten kunnen de facturen vervolgens door mailen naar hun scan & mail box en ter verwerking in de boekhouding aan bieden.

Wat kun je er aan doen?

Veel webwinkels bieden de mogelijkheid om bij de afronding van de transactie aan te geven dat u als ondernemer aan het aankopen bent. In dat geval zal de webwinkel een factuur genereren. Doet u uw aankoop als privé persoon dan wordt de factuur niet aangemaakt.

In ons Digitale Schoenendoos wordt de factuur vervolgens gearchiveerd zodat u bij nacontrole door de Belastingdienst altijd de factuur ter controle kunt aanbieden. Wilt u meer informatie over dit onderwerp : neem contact met ons op en wij beantwoorden uw vragen graag.

 

ButtonVolledige webstie

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*