8 Voordelen van Online Samenwerken

ButtonVolledige webstie

De term ‘online boekhouden’ is vandaag de dag geen ondernemer of accountant onbekend. Online boekhouden betekent: sneller, goedkoper en efficiënter de boekhouding doen. Voor jou en je klant betekent het zelfs: sámen online de boekhouding doen. Toch is nog niet iedereen overtuigd van de gemakken van werken in de cloud. Jij ook niet? We zetten acht voordelen voor jou en je klant op een rij.

Gegevens zijn altijd en overal toegankelijk
Staan je gegevens in de cloud, dan kun je er altijd en overal bij. Het enige dat nog nodig is, is een internetverbinding.

Makkelijk te koppelen en uit te breiden
Boekhoudprogramma’s bestaan in vele soorten en maten. Kies een programma dat gekoppeld kan worden aan diverse andere applicaties. Bijvoorbeeld met je bestaande bedrijfsapplicaties en eventueel ook internetbankieren. Verandert er iets in je bedrijfsvoering, dan is het handig als je boekhoudsoftware met extra pakketten gekoppeld kan worden (of juist afgekoppeld).

Minder fouten
Automatiseren voorkomt fouten: gegevens worden automatisch overgenomen in de vereiste programma’s zonder opnieuw (handmatig) te hoeven worden ingevoerd. Bovendien is een online boekhouding een up-to-date administratie, zodat je niet snel de fout maakt berekeningen te maken op basis van verouderde gegevens.

Extra beveiliging
De beveiliging van online boekhouding is vaak beter dan de beveiliging van een gemiddelde PC. Als je daarnaast regelmatig een software update en een goede virus- en malwarescanner installeert, ben je goed beveiligd. Online boekhouding is ook extra veilig omdat in geval van inbraak, brand of andere rampen uw gegevens beschikbaar blijven.

Beter advies
Een moderne boekhouder is vooral een adviseur en sparringpartner voor de ondernemer. Online boekhouding leidt tot tijdbesparing en zodoende heb je meer tijd voor dit veelgevraagde advies. De ondernemer op zijn beurt heeft altijd direct inzicht in de bedrijfsprestaties.

Minder kosten
Bij online boekhouden betaal je uitsluitend voor het gebruik van de software, waardoor één licentie meestal volstaat. Bovendien kun je er altijd en overal vanaf al je devices bij en hoef je geen nieuw pakket aan te schaffen als je een nieuwe computer of nieuw besturingssysteem aanschaft.

Dagelijkse back-ups
Je kunt je boekhoudprogramma zo instellen dat het dagelijks een back-up maakt van je administratie. Automatisch en zeker.

Tijdbesparend
Je hoeft de gegevens slechts eenmaal in te voeren, waarna ze automatisch gekoppeld zijn aan de overige programma’s. Dit voorkomt tijdrovende controlerondes.

Bron: Deze blog van de hand van Marieke van Amersfoort werd eerder gepubliceerd door Twinfield.

ButtonVolledige webstie

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*