Nederlandse banken gaan nu snel de IBAN-Naam Check invoeren

Iban naamcontrole

Iban naamcontroleNederlandse banken gaan nog dit jaar de IBAN-Naam Check invoeren. Dit maakte de Betaalvereniging Nederland dinsdagavond bekend in het tv-programma “Opgelicht?!”.

De IBAN-Naam Check controleert bij internetbankieren en mobiel bankieren de naam van de begunstigde die door de klant wordt ingevoerd bij een overboeking. De check helpt bankklanten om zichzelf te beschermen tegen fraude met rekeningnummers en om verkeerde overboekingen te voorkomen.

Rabobank

Rabobank heeft de IBAN-Naam Check het afgelopen jaar ontwikkeld in het kader van een eigen innovatieprogramma. Na de invoering door de Rabobank in het tweede kwartaal van 2017 zullen andere Nederlandse banken deze service ook aan hun klanten ter beschikking stellen.

 

Alleen bij Nederlandse IBAN ’s

De IBAN-Naam Check werkt voorlopig alleen bij Nederlandse IBAN’s. Wanneer een (buitenlandse) IBAN niet kan worden gecontroleerd, krijgt de klant daar een melding van.

Administratie controleren

Als je gebruik maakt van betaalbestanden en incassobestanden raden wij daarom aan om nu al goed te controleren dat de IBAN en de tenaamstelling van de rekening goed met elkaar matchen.

Bron: Accountancy Vanmorgen

Update factuur-lay-out

Eén van onze klanten gaf ons nog te tip, dat het van belang is ook op alle externe uitingen, maar zeker ook op facturen om de juiste IBAN-naamcombinatie te vermelden. Wij delen deze tip graag met onze lezers en raden u aan om ook uw factuur-layouts etc. te checken op dit aspect.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*